Ezt a receptet Kacca berátnőmtől kaptam, köszönet érte, mert kiváló! Minden haspók és ínyenc figyelmébe ajánlom.
Hozzávalók:
1kg csirkemell
1 nagy tejföl
majoranna, só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
tej
olaj
sajt
+rizs vagy krumpli köretnek
1.) A csirkemelleket bepácoljuk pár órára következő páclében: tejben jó sok majoranna és a felvágott fokhagyma. Ha mondjuk csak egy óránk van pácolni, akkor vágjuk fel a csirkemelleket szeletekre, így könnyebben átjárja a páclé. (Én így tettem és jó lett.) Hűtőbe tesszük.
2.) Kevés olajon kicsit átsütjük a húst, de úgy, hogy a fokhagyma ne kerüljön az olajba. Miután megsült, átrakjuk őket egy magas falú tepsibe.
3.) A megmaradt páclébe belekeverjük a tejfölt és az olajat is, amiben a csirke sült. Aztán az egészet ráöntjük a csirkére a tepsiben. Végül a tetejére sajtot reszelünk.
4.) Alufóliával letakarva közepes hőmérsékleten sütjük. Kb. fél óra alatt megsül, aztán levesszük az alufóliát, hogy a sajt megpiruljon.
Jó étvágyat!
S akinek ízlett, foglalja imába Kacca nevét! ;)