Hozzávalók: (két személyre)
/Általában kéthárom szem krumplival számolhatunk fejenként. Kinek-kinek az étvágya szerint./
4-5 szem közepes méretű krumpli
1 pár virsli (Vegetáriánusoknak ajánlom a padlizsánt, vagy karfiolt, előre megfőzve)
1-1.5 dl tejszín
reszelt sajt
puha vaj kenéshez
só
ízlés szerint fűszer (Javaslom: bors és tárkony)
A krumplikat sós vízben, héjában megfőzzük. Nem kell, hogy tökéletesen megpuhuljanak, de majdnem. Lehűtjük.
A krumplikat vízszintesen "megskalpoljuk": az 1/4-ét levágjuk és kiskanállal óvatosan üreget vájunk a belsejébe. Figyeljünk, hogy a héja közben ne jöjjön le, mert héjában fogjuk megsütni.
A kikanalazott krumlibelet összetörjük egy villa segítségével, majd hozzáadunk annyi tejszínt, hogy massza legyen belőle. A masszába belekeverjük az apró kockára összevágott virslit és a fűszereket. Bármilyen fűszert használhatunk, amit szeretünk.
A masszával megtömjük az üreges krumplikat. Amikor ez megvan, megkenjük óvatosan a krumplik alját és oldalát egy kis pha vajjal, valamint a tepsit is. Belerakjuk a tepsibe és leszórjuk reszelt sajttal.
Kb. 200-220C-on 10-15 percig sütjük, amíg az egész átmelegszik és a sajt ráolvad.
Jó étvágyat!