Nagyon egyszerű és mennyei finom!
Hozzávalók:
24 dkg liszt
5-6 dkg kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
22 dkg cukor
1 dl étolaj
2,3 dl hideg víz
2 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál ecet
+ ízlés szerint gyümölcs, csokidarabok stb.
Elkészítés: Előbb összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk az olajat, vizet és vanília aromát. Ha kedvünk tartja, bármilyen gyülölcsdarabkákat belekeverhetünk. Én almát és csokoládédarabokat szoktam. Alaposan, simára keverjük!
A legeslegvégén adjuk hozzá az ecetet: mielőtt a sütőbe raknánk. Nagyon büdös lesz hirtelen, de a szag egy-kettőre elillan, s a torta ízén sem lehet érezni. Csak szép fényes lesz tőle a teteje.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ez az adag egy tortaformára elegendő.