Fényképek

Címkék

adó (1) africa museum (1) american robin (1) amerika (3) angol (3) apartman (1) átmentett napló (28) autoshow (1) b787 (1) bableves (1) baseball (1) beatles (1) belle isla (1) bicikli (1) blistex (1) blue angels (1) boeing (1) cancer for the cure (1) carbonara (1) casa loma (1) che guevara (1) chicago (5) chrysler (1) cikk (1) cinege (1) civil war (1) cleveland (1) cn tower (1) csata (1) csendes oceán (2) csirke (1) csokitorta (1) cvs (1) delray (1) detroit (33) dia (9) downtown (2) earl grey (1) easten market (3) egyenruha (1) elnokvalasztas (1) elvis (1) emily (1) etel (3) etióp étterem (1) f16 (1) fedex (1) fegyver (1) fenevad (1) fesztival (1) fisher building (1) flint (1) foci (1) foltvarrás (2) ford (1) fort wayne (1) frankenmuth (1) fred (1) ghandi (1) gingerbread (1) golf (1) gorbacsov (1) greenfield village (1) gyurcsany (1) halaadas (1) halszem (2) hamvazószerda (1) henry ford (2) ho (1) (6) holly (1) hulyegyerek (1) húsleves (1) husvet (1) időjárás (3) india (1) iskola (3) iskolabusz (1) janis joplin (1) jazz (2) jimi hendrix (3) jim morrison (1) johnny cash (1) kansas (1) karacsony (2) keep it real (1) kefir (1) kenyér (3) kenyer (1) kezdet (1) kina (1) kína (1) konferencia (1) kórház (1) kover (1) krumplileves (1) lake superior (1) last.fm (1) leanyrablas (1) led zeppelin (1) libegő (1) linux (1) lipicai (1) lipizzaner (1) (2) lovak (1) lovas bemutató (1) macinac island (1) madar (3) magyar (1) magyar fesztivál (1) magyar templom (4) makett (1) marimba (1) met (1) metal (1) metropark (1) mexico (2) mézeskalács (1) michigan (4) mick jagger (1) midland (1) mobil (1) modell (1) mokus (1) motown (1) munka (1) naplemente (1) neurologia (1) new york (1) niagara (2) niagara on the lake (1) noel nigth (2) nővér (1) obama (1) olaszok (1) olympic national park (2) oposszum (1) óriáskerék (1) osztály (2) palacsinta (2) patchwork (2) petoskey (1) photoshop (1) piac (1) piston stadium (1) pizza (1) polgarhaboru (1) póni (1) punkok (1) rajz (1) rattlesnake lake (1) recept (1) red bull air race (1) rendőr (1) rendor (1) repülőgép (1) repülők (1) rita (15) robot (1) rocknroll (1) science center (1) seattle (12) speace needle (1) st. josephat (1) steve (1) sultcsirke (1) sültcsirke (1) suriname (1) sütemény (2) szél (1) szuletesnap (2) takaró (1) templom (1) terítő (1) terminator (1) thanksgiving (3) time (1) tojasfestes (1) tojásmentes (1) tojáspörkölt (1) toltottkaposzta (1) torono (1) toronto (2) traverse city (1) tudomany (1) tura (1) tűz (2) tuzijatek (1) tűzoltó (1) t model (1) u2 (1) új tanár (1) unalom (1) usa (8) use (1) utazas (1) vadaszat (1) varrás (1) veteran (1) veterans day (1) vihar (1) virus (1) vizum (2) voldemort (1) volunteer park (1) vontatohajo (1) vorosbegy (1) wall e (1) webkamera (1) yngwie mamlmsten (1) zene (3) zombi (1) Címkefelhő

Térkép

Mi (2003)

Detroit

Eljöttem/jöttünk Detroitba és mindenféle érdekes dolgok történnek. Ittlétünk bizonyítékaként rengeteg fénykép is készül, ezek megtekintéséhez kattintani kell, méghozzá egy dobozzal lejjebb, illetve az ujabbakhoz magukra a kepekre bal oldalt.

Zene

Baratok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Taste of Chicago

2008.07.12. 18:28 | svonk | Szólj hozzá!

Címkék: fesztival chicago

Mult hetvegen, mint mar emlitettem, meglatogattuk Brian-t Chicagoban. Odafele vegre ujra vezethettem, ami jo volt, de ra kellett jonnem, hogy az autopalyan valo vezetes egyaltalan  nem izgalmas. Kicsit oregecske volt az auto, volt egy-ket furcsa dolga, peldaul fekezesnel remegett az egesz. Tegnap megtudtuk, hogy elvittek szervizbe. ahol a szerelo csodalkozott, hogy tuleltuk az utat, mert a kerekek barmikor szetdurranhattak volna es a fekrendszer is egy romhalmaz. De ilyen jo sofor mellett nem eshetett semmi bajunk. Oke, maradjunk az isteni gondviselesnel. Brian-ek nagyon jo kornyeken laknak. Ukranian Village a neve, fele lakos regi ukran, fele egyetemista(ertsd: HIPPI). Kb. ot perc setara van egy magyar templom, ahova vasarnap el is mentunk, Brian is elkisert, meg a magyar dalokat is enekelte. Csak magyar pap nincs, szoval ha egy magyar pap olvasna ezt a bejegyzest es allast keres, akkor jelentkezzen, kedves embereknek tuntek az ottaniak.

Sok kis uzlet, etterem van, sok setalo, kocogo ember es ami nagyon tetszik, hogy szinte minden uzlet elott van egy kis tal friss vizzel az arra jaro kutyaknak. Megerkezesunk utan jatszottunk egy kicsit a macskakkal, megneztuk a kilatast a tetoteraszrol, elmentunk enni egy etterembe(szinten hippik uzemeltetik), majd bevagtuk magunkat a belvarosba megnezni a Fuggetlenseg napi tuzijatekot.

Mivel korabban kezdtek, mint ahogy tudtuk, egy jo reszerol lemaradtunk. Nem volt baj, mert itt mindenki meg van bolondulva aznap es hajnalig lovoldozik a raketakat. A szomszedok a fejemtol kb ket meterre epitettek ki egy Irant megszegyenito mobil kilovoallomast. Bar van valami jo abban, hogy tuzijatekot nezhettem az agybol felalomban. Nem probaltam meg ki az LSD-t, de az is valami ilyen lehet. Emellett meg az egyik macska is allandoan ramaszott a fejemre. Masnap elmentunk a Taste of Chicago nevu egyhetes feszivalt megnezni. Jo nagy es foleg az evesrol szol. Mint altalaban az itteni fesztivalokon, itt is jegyeket kell venni es azzal lehet etelt, italt vasarolni. Volt vagy 200 fele kulonbozo etel, lehetett mindenhol kostolo adagot kapni, mi szinte csak azt probaltuk, hogy minnel tobbfele etelt ehessunk. Ettem kinait, afrikait, puerti rico-it, lengyelt, thai-t. Barmelyik kozmopolita kannibal megirigyelhetne ezen lista alapjan. Legjobb talan a kinai gozolt teszta es a disznoval toltott sult banan volt. A nap legviccesebb resze akkor tortent, amikor leultunk egy mar felig elfoglalt padra enni. Egy helyi no kezdett el beszelni hozzank. Szerencsere Marioek brazil eredete jobban izgatta, mint Magyarorszag. Kozolte, hogy sok helyen jart mar, de Braziliaig nem jutott el. Volt Jeruzsalemben es kerdezte, hogy onnan meg messze van-e. Mario elkezdte mondani, hogy Del-Amerika, de mar a del utan bologatott, hogy ugye akkor delre. Beszelt meg random hulyesegeket, hogy a lanya latott egy kutyat az interneten Braziliabol, amit meg is vett. Pedig nem valami speci fajta volt, csak a lany gondolom siman orokolte az anyja eszet. Nem tudom, hogy van bedrotozva az agya, de miutan megtudta, hogy mindegyikunk orvos, feltett egy erdekes kerdest. Igaz-e, hogy a malac, ellentetben a loval es a kutyaval, megtalalja a partot az oceanon hajozva? Ezt mar technikailag is nehez elkepzelni es amint kesobb Mario bolcsen megjegyezte, a malacnak erre nem adnanak sok eselyt, ugyanis eltevedes eseten o lenne az elso, amit megesznek.

Bucsuzoul meg megkerdezte, hogy Marioek hazasok-e es ha igen, akkor vajon egymassal. Itt leleptunk. Azt, hogy a ferjevel milyen stilusban beszelt, mar nem is reszleteznem. Meghalgattuk egy szebb napokat megelt holgy erto fulek szerint nem tokeletes kiejtessel eloadott brazil jazz koncertjet. Nekem rogton Graham Green: Utazasok a nagynenemmel cimu regeny cimszereploja jutott eszembe. Lehet, hogy kezeltetni kellene magamat az ufokkal es hippikkel valo obszessziom miatt, de ez a no biztos tagja volt az egyik csoportnak, ha nem mindkettonek. Volt fenntartva nehany kis placc a helyi eroknek.

Ez alatt mindenfele produkciot kell erteni: lattunk ket csoportot is, akik rapzenere szteppeltek( errol eddig nem tudtam, hogy letezik, de nagyon jo volt a lakkcipo logos nadrag kombinacio), zsongloroket, robottancosokat, elos szobrokat es sok hippit. Tovabbi varosi barangolason kivul nem tortent semmi emlitesre melto. Hazafele busszal jottunk, a buszsofor nagyon sokat es viccesen dumalt vegig az uton, egyetlen hibajakent talan a zenei izleset tudnam felhozni, mivel liftbe, illetve telefonkozponthoz varakoztatasravalo zenet halgatott, neha hangosan. Jo ujra itthon! Nagyon tetszik Chicago, csak Detroit rossz hire ellenere is eroszakosabbnak tunik. Minden eddigi ottartozkodasunk alatt lelottek annyi embert, ahany napig ott voltunk. Most meg egy rendort is. Es nem is valami elzart lepra kornyeken, hanem a toparton, kozel a fesztivalhoz. Itt azert ez nincs, illetve nem tudok rola. Ez a varos csak lassan haldoklik...Es meg egy no is ramszolt a buszon, hogy ne doboljak a zacskon, mert faj tole a feje. Es lattunk nehany nyulat, csak hogy pozitivan zarjam le irasom.

A bejegyzés trackback címe:

https://katonaik.blog.hu/api/trackback/id/tr39565216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása