Fényképek

Címkék

adó (1) africa museum (1) american robin (1) amerika (3) angol (3) apartman (1) átmentett napló (28) autoshow (1) b787 (1) bableves (1) baseball (1) beatles (1) belle isla (1) bicikli (1) blistex (1) blue angels (1) boeing (1) cancer for the cure (1) carbonara (1) casa loma (1) che guevara (1) chicago (5) chrysler (1) cikk (1) cinege (1) civil war (1) cleveland (1) cn tower (1) csata (1) csendes oceán (2) csirke (1) csokitorta (1) cvs (1) delray (1) detroit (33) dia (9) downtown (2) earl grey (1) easten market (3) egyenruha (1) elnokvalasztas (1) elvis (1) emily (1) etel (3) etióp étterem (1) f16 (1) fedex (1) fegyver (1) fenevad (1) fesztival (1) fisher building (1) flint (1) foci (1) foltvarrás (2) ford (1) fort wayne (1) frankenmuth (1) fred (1) ghandi (1) gingerbread (1) golf (1) gorbacsov (1) greenfield village (1) gyurcsany (1) halaadas (1) halszem (2) hamvazószerda (1) henry ford (2) ho (1) (6) holly (1) hulyegyerek (1) húsleves (1) husvet (1) időjárás (3) india (1) iskola (3) iskolabusz (1) janis joplin (1) jazz (2) jimi hendrix (3) jim morrison (1) johnny cash (1) kansas (1) karacsony (2) keep it real (1) kefir (1) kenyér (3) kenyer (1) kezdet (1) kina (1) kína (1) konferencia (1) kórház (1) kover (1) krumplileves (1) lake superior (1) last.fm (1) leanyrablas (1) led zeppelin (1) libegő (1) linux (1) lipicai (1) lipizzaner (1) (2) lovak (1) lovas bemutató (1) macinac island (1) madar (3) magyar (1) magyar fesztivál (1) magyar templom (4) makett (1) marimba (1) met (1) metal (1) metropark (1) mexico (2) mézeskalács (1) michigan (4) mick jagger (1) midland (1) mobil (1) modell (1) mokus (1) motown (1) munka (1) naplemente (1) neurologia (1) new york (1) niagara (2) niagara on the lake (1) noel nigth (2) nővér (1) obama (1) olaszok (1) olympic national park (2) oposszum (1) óriáskerék (1) osztály (2) palacsinta (2) patchwork (2) petoskey (1) photoshop (1) piac (1) piston stadium (1) pizza (1) polgarhaboru (1) póni (1) punkok (1) rajz (1) rattlesnake lake (1) recept (1) red bull air race (1) rendor (1) rendőr (1) repülőgép (1) repülők (1) rita (15) robot (1) rocknroll (1) science center (1) seattle (12) speace needle (1) st. josephat (1) steve (1) sültcsirke (1) sultcsirke (1) suriname (1) sütemény (2) szél (1) szuletesnap (2) takaró (1) templom (1) terítő (1) terminator (1) thanksgiving (3) time (1) tojasfestes (1) tojásmentes (1) tojáspörkölt (1) toltottkaposzta (1) torono (1) toronto (2) traverse city (1) tudomany (1) tura (1) tűz (2) tuzijatek (1) tűzoltó (1) t model (1) u2 (1) új tanár (1) unalom (1) usa (8) use (1) utazas (1) vadaszat (1) varrás (1) veteran (1) veterans day (1) vihar (1) virus (1) vizum (2) voldemort (1) volunteer park (1) vontatohajo (1) vorosbegy (1) wall e (1) webkamera (1) yngwie mamlmsten (1) zene (3) zombi (1) Címkefelhő

Térkép

Mi (2003)

Detroit

Eljöttem/jöttünk Detroitba és mindenféle érdekes dolgok történnek. Ittlétünk bizonyítékaként rengeteg fénykép is készül, ezek megtekintéséhez kattintani kell, méghozzá egy dobozzal lejjebb, illetve az ujabbakhoz magukra a kepekre bal oldalt.

Zene

Baratok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Átmentett napló 2007.10.28.

2007.10.28. 01:32 | rajnarita | Szólj hozzá!

Címkék: átmentett napló

Hello mindenki!

Most megint nincsenek ekezetek.  Bocs, de ez nem a mi gepunk.  

Szoval a csudajo hir, hogy tegnap voltunk Chicagoban! Hihetetlenul fantasztikus volt! Acsadi Gyula es Brian ott dolgozott szombaton, minket meg elvittek es kiraktak a varosban varosnezesre. Eloszor a Field Muzeumot probaltuk megnezni, de a rovid ido miatt nem sikerult teljesen. Az egy oriasi muzeum. Itt mminden gigantikus Amerikaban. Olyan, mint nalunk a termeszeti es a nemzeti muzeum egyben. A torteneti kiallitas volt a legjobb: az utolso jegkorszaktol kezdve, az azsiabol valo betelepulesen at, a letelepult eletmod kezdetetol az aztekokig, mayakig es inkakig, meg indianokig, meg rabszolgakereskedelemig volt ott minden. Nekem a rabszolgas es az indianos resz tetszett a leginkkabb. Volt egy kor alaku terem, ahol egy-ket perces kisfilmeken mutattak be, hogy mibol es hogyan elnek ma a hajdani indiantorzsek. Igazan klassz volt!

Aztan egy nagyot setaltunk a Michigan-to partjan, ami egy csodaszepen kiepitett parkos resz. Van ott egy hires szokokut is. Pisti szerint az egyik Veszhelyzet reszben benton doki ott adta at bucsuajandekat Carternek. :o) A parkban talalkoztunk magyar sportolokkal is! Valoszinuleg az okolvivo vb miatt lehettek ott. Koszontem is nekik. Az egyikuk visszamosolygott meg intett egyet. A masikuk meg zenet hallgatott. 

Es rengeteg nagy felhokarcolo van. Nagyon nagy elmeny! Csodalatosak! Majd nezzetek meg a fenykepeket! (Ha mar felraktuk...) Chicago kb. 8 millio lakossal rendelkezik az aglomeracioval egyutt. Kevesebb a fekete es sokkal nyuzsgobb az elet. Tobb utcai zenesszel is talalkoztunk. Sot, belebotlottunk egy Bush ellenes tuntetesbe is! Kinn volt egy csomo tv is, lehet hogy benne voltunk a cnn-hiradoban! :o) Voltak volasrendorok, meg BICIKLIS rendorok is. Roluk is lesz fenykep! Ezt skandaltak: "Mit akarunk? Beket! Mikor akarjuk? Most!" Mi is bealltunk kicsit! Az internet szerint 10 ezer ember volt ott. Ja, es kvados rendor is volt. (csak nem tudom, hogy kell irni.)  

Es lattunk olyan magasvasutat, mint a Veszhelyzetben is szokott lenni. Furcsa, hogy a a felhokarcolok kozott mennek az utcak, rajta vaslabakon meg a magasvasut. A fejunk folott! Kicsit felelmetesek. Es MINDEN SARKON van McDonalds, meg Starbucks, ami egy kavezo. Ott lehet bogreben kapni a kavet. Rengeteg fele van, nem is lehet valasztani! Es mindenki azokkal kozlekedik az utcan, meg mindenkinek van sajat termoszbogreje es azt cipelik. Azzal ulnek az autoba, s azzal jon a nyelvsuliba a tanarno is. Egesz nap iszogatjak. Ez nem egy olasz kave-kultura, ahol leulnek es szertartas-szeruen isszak es tramezzinit esznek melle... 

 Es voltunk a Sears Towerben is, ami a vilag legmagasabb epulete volt nem olyan sokkal ezelottig. 103 magasan megtekintettuk a hihetetlen csodalatos kilatast! Meg a naplementet. Egyik oldalon a Michigan-to veget, a masikon meg Chicago veget nem lehetett latni! Bazi nagyok... Volt fenn egy kiallitas is, ahol tobbekkozott azt is megtudtuk, hogy Chicago neve a vadhagymabol szarmazik. A kikotoben meg hosszu sorokban vitorlasokat lathattunk, meg a varost vedo hullamtoroket. 

Aztan egy jo nagyot setaltunk. Valojaban pizzeriat kerestunk, hogy megkostolhassuk a hires chichagoi pizzat, de nem sikerult. Viszont megtapasztalhattuk, hogy taxibol annyi van, mint a szemet. Vagy meg tobb is. Egy sarkon megbeszeltuk a talalkozot a Gyulaekkal. Csak alltunk, meg se moccantunk es allandoan megallt egy-egy taxi. Ha vadul kalimpaltunk volna a kezunkkel, legalabb ot-hat jott volna egyszerre. Tobb volt, mint szemelygepkocsi es busz egyutt. 

Gyula es Brian munkatarsai elvittek minket este (10 ora korul) egy helyi pizzeriaba. Vegre Kaja volt! Nagyon erdekes a chicagoi pizza: kozepen nagyon vekony a tesztaja, viszont a szelen olyan magas, mint egy torta es vastag is. Ott mar kicsit kenyer-szeru az ize, Sokan nem is eszik meg azt a reszet. Kozepen meg telenyomjak feltettel.  Errol sajnos nincs fenykep, mert mar lemerult az elem. De talan el tudjatok kepzelni! :o)

Sajnos hajnali negyre ertunk haza es utkozben csak centiken mulott, hogy szorosabb kapcsolatba keruljunk egy ozzel. "Naon duva" volt... Az autopalyak masok: Nincs katyu sehol, visyont jo es rosszabb minosegu utak valtakoznak. Azokat razosnak tudnam leirni. Meg van egy erdekes szabaly is, a "jobbra tarts". Ez azt jelenti, hogy van altalaban harom vagy negy sav, es a baloldalit nem szabad haladasra hasznalni, csak es kizarolag elozesre. Szerintem tok jo, bar eleinte nem ertettem. Es Pisti szerint ilyen van otthon is, csak en nem ismerem. Szoval ugy tunik, meg ismerkednem kell a kresszel...

Na, lassan megyunk. Ma 11kor keltunk, angol misen voltunk a lengyel templomban es ma meg nem ettunk Fozok kis paprikas krumplit. Sziasztok!

Rita

A bejegyzés trackback címe:

https://katonaik.blog.hu/api/trackback/id/tr12272958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása