Jamaicai babos hús
Hozzávalók:
(két jóétvágyú férfinak elegendő, vagy négy kisebb adag)
-1 nagy fej hagyma
-1/2kg hús (az eredeti recept csirkemellet írt, de nekem sertéshús volt itthon, így azzal késztettem el)
-25dkg szárazbab
-8dkg sűrített paradicsom
-Fűszerek: só, bors, pirospaprika, chilipaprika, babérlevél, fél fej fokhagyma
-olaj
+rizs köretnek
ELKÉSZíTÉS:
1.) Kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott vöröshagymát.
2.) Hozzáadjuk az előző este beáztatott babot, sót és babérlevelet, majd felöntjük vízzel és addig hagyjuk főni, amíg a bab puha nem lesz. (Kb. fél óra volt, de nagyobb adagnál akár egy óra is lehet)
3.) Beletesszük a paradicsompürét és a kis kockára vágott húst, valamint a többi fűszert.
Puhára főzzük a húst.
4.) Rizzsel tálaljuk!
Jó étvágyat!