Persze mi más is lehetne a kedvenc receptek rovatban az első, mint a carbonara! Carbonara szénégetőt jelent olaszul. Hogy miért ez a neve? Az internet szerint azért, mert olyan sok borssal készítik eredetileg, hogy már-már feketének látszik az étel. Azért szeretjük nagyon, mert nagyon finom és az egész 2o perc alatt elkészül. Íme a recept:
Hozzávalók két személyre:
1-1,5dl főzőtejszín
1 tojás
kb. 2odkg sonka (ízlés szerint lehet füstölt is)
petrezselyemzöld (vagy szárított)
bazsalikom
pici oregano
őrölt feketebors
só
1 ek liszt
olívaolaj
és persze tészta (mi mindenféle formájúval szoktuk fogyasztani, mikor mi van itthon)
Elkészítés:
1. Kezdd főzni a tésztát!
2. Vágd kb. 1-2cm-es kockákra a sonkát. Pirítsd olívaolajon. Ha szép színt kapott, öntsd hozzá a tejszínt, majd a fűszereket: bors és petrezselyem mehet bele bőven, bazsalikom kevesebb, oregano csak egy pici. Só ízlés szerint (meg a sonkától függően).
3. Keverj el benne egy evőkanál lisztet!
4.Végül adj hozzá egy tojást. A tojástól pár pillanat alatt besűrűsödik, akkor már kész is.
5. Utoljára pedig öntsd rá a tésztára, keverd jól össze és már tálalhatod is!
Jó étvégyat!