Fényképek

Címkék

adó (1) africa museum (1) american robin (1) amerika (3) angol (3) apartman (1) átmentett napló (28) autoshow (1) b787 (1) bableves (1) baseball (1) beatles (1) belle isla (1) bicikli (1) blistex (1) blue angels (1) boeing (1) cancer for the cure (1) carbonara (1) casa loma (1) che guevara (1) chicago (5) chrysler (1) cikk (1) cinege (1) civil war (1) cleveland (1) cn tower (1) csata (1) csendes oceán (2) csirke (1) csokitorta (1) cvs (1) delray (1) detroit (33) dia (9) downtown (2) earl grey (1) easten market (3) egyenruha (1) elnokvalasztas (1) elvis (1) emily (1) etel (3) etióp étterem (1) f16 (1) fedex (1) fegyver (1) fenevad (1) fesztival (1) fisher building (1) flint (1) foci (1) foltvarrás (2) ford (1) fort wayne (1) frankenmuth (1) fred (1) ghandi (1) gingerbread (1) golf (1) gorbacsov (1) greenfield village (1) gyurcsany (1) halaadas (1) halszem (2) hamvazószerda (1) henry ford (2) (6) ho (1) holly (1) hulyegyerek (1) húsleves (1) husvet (1) időjárás (3) india (1) iskola (3) iskolabusz (1) janis joplin (1) jazz (2) jimi hendrix (3) jim morrison (1) johnny cash (1) kansas (1) karacsony (2) keep it real (1) kefir (1) kenyer (1) kenyér (3) kezdet (1) kína (1) kina (1) konferencia (1) kórház (1) kover (1) krumplileves (1) lake superior (1) last.fm (1) leanyrablas (1) led zeppelin (1) libegő (1) linux (1) lipicai (1) lipizzaner (1) (2) lovak (1) lovas bemutató (1) macinac island (1) madar (3) magyar (1) magyar fesztivál (1) magyar templom (4) makett (1) marimba (1) met (1) metal (1) metropark (1) mexico (2) mézeskalács (1) michigan (4) mick jagger (1) midland (1) mobil (1) modell (1) mokus (1) motown (1) munka (1) naplemente (1) neurologia (1) new york (1) niagara (2) niagara on the lake (1) noel nigth (2) nővér (1) obama (1) olaszok (1) olympic national park (2) oposszum (1) óriáskerék (1) osztály (2) palacsinta (2) patchwork (2) petoskey (1) photoshop (1) piac (1) piston stadium (1) pizza (1) polgarhaboru (1) póni (1) punkok (1) rajz (1) rattlesnake lake (1) recept (1) red bull air race (1) rendor (1) rendőr (1) repülőgép (1) repülők (1) rita (15) robot (1) rocknroll (1) science center (1) seattle (12) speace needle (1) st. josephat (1) steve (1) sültcsirke (1) sultcsirke (1) suriname (1) sütemény (2) szél (1) szuletesnap (2) takaró (1) templom (1) terítő (1) terminator (1) thanksgiving (3) time (1) tojasfestes (1) tojásmentes (1) tojáspörkölt (1) toltottkaposzta (1) torono (1) toronto (2) traverse city (1) tudomany (1) tura (1) tűz (2) tuzijatek (1) tűzoltó (1) t model (1) u2 (1) új tanár (1) unalom (1) usa (8) use (1) utazas (1) vadaszat (1) varrás (1) veteran (1) veterans day (1) vihar (1) virus (1) vizum (2) voldemort (1) volunteer park (1) vontatohajo (1) vorosbegy (1) wall e (1) webkamera (1) yngwie mamlmsten (1) zene (3) zombi (1) Címkefelhő

Térkép

Mi (2003)

Detroit

Eljöttem/jöttünk Detroitba és mindenféle érdekes dolgok történnek. Ittlétünk bizonyítékaként rengeteg fénykép is készül, ezek megtekintéséhez kattintani kell, méghozzá egy dobozzal lejjebb, illetve az ujabbakhoz magukra a kepekre bal oldalt.

Zene

Baratok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az osztályom

2008.01.16. 20:04 | rajnarita | Szólj hozzá!

Címkék: angol iskola osztály emily

Helló mindenki!
Mivel jövő héten páran átkerülünk a másik angol-csoportba, ma készítettem pár képet az eddigi osztályomról. Bemutatok mindenkit.
Aki középen ül a székben, szőke, na ő Emily, a tanárunk. Nagyon jófej. Látszik, hogy rajong a munkájáért.Soha, de soha nem láttam még idegesnek. Mindig lelkes, türelmes és egyfolytában mosolyog. (Lehet, hogy szed valamit... Ez csak vicc volt ám.) És persze nem utolsó sorban kiváló tanár! Két évet töltött a Dominikai Köztársaságban gyakorlaton. Nyáron házasodott, a férje babtista lelkész.
Aki előttem áll, ő Durga. Durga Nepálból való. Férje itt phd-zik fizikusként, egy-két évet lesznek még itt. Durga angol-tudása borzalmas. Már írásban egész jó, beszédben képtelenség őt megérteni. Én azért szoktam próbálkozni és ennek ellenére nagyon szeretem őt. Kedves asszony.
A narancs-sárga csadorban Aziza bújik. Csak a szeme látszik. Ő és Édesapja (a szakállas mackó-úr jobb szélen) Jemenből érkeztek három évvel ezelőtt. Nővére a szomszéd teremben tanult decemberig, amikor is megszületett a kislánya, aki egyben a család első unokája! Aziza hihetetlen okos és gyönyörű! Egyszer mutatott fényképet magáról és családtagjairól csador nélkül. Kevés ilyen szép lányt láttam eddig. Egyébként az orvosi egyetemre szeretne járni, ezért nagyon tanulja az angolt. Szóval okos is és szép is. A fiúk rémálma. :o)
A másik csadoros hölgy Sahar. Sahar egyiptomi könyvelő és nem mellesleg HÉT gyermek édesanyja! A legidősebb lánya most 19 éves és főiskolára jár. Borzasztóan büszke a családjára.
A szamüveges, sötét hajú hölgy a hátsó sorban, Kala. Kala is nepáli, s az ő férje is fizikus és neki is két gyereke van. Kala szintén elég jól beszél angolul, könnyű vele kommunikálni és nagyon barátságos, nyitott lélek.
Előtte piros pulcsiban és szintén szemüvegben Mercedes. Róla csak annyit tudok, hogy dominikai. Ritkán látjuk a suliban.
A szíkos pulcsiban Earlane látható. Ő Haitiról érkezett, fiatal, házas. Ha jól emlékszem, nővérke szeretne lenni. Ő az egyetlen a csoportból, aki nem túl barátságos. Senkivel sem beszél, magának való.
A magas, fekete lány, fonott hajjal Anie. Neki eredetileg Édesanyja járt a suliba, de karácsony előtt Anie is megérkezett Kamerunból. Mostanában már inkább csak őt látjuk. Anie még az angol nyelvtudás elején jár, ez természetes. De hihetetlenül ügyes és nagyon gyorsan halad. Biztos, hogy hamar bepótolja a lemaradást. Annyit viszont már tudunk róla, hogy gyógyszerésznek akar tanulni és sokat játszik számítógépen.
Közben Édesanyja is újra előkerült. Autóbaleset miatt nem volt pár hétig. De már jól van.
Emily mellett Javier látható félig letérdelve. Ő mexikói. Van egy tündérszép kislánya. Baleset miatt gondok vannak a derekával és járásával, ezért otthon nem tudta folytatni fizikai munkáját. Most itt próbál szerencsét. Tavasszal hazamegy egy könyvelői tanfolyamra. Egyébként ő is a tehetségesebbek közé tartozik. Ha nem is mindig jól, de egyfolytában beszél. És jó a humora is.
A zöld-fehér csíkos pulóverben Nada látható. Nadát nagyon szeretem. Három éve van itt, mert hazájában, Libanonban háború van. Nem tud hazamenni. Pincérnő egyébként. Szeretek vele beszélgetni.
Előtte guggol Khaled. Jemenből érkezett. Páran emlékeztek, tavaly bébiszitteltem Pécsett egy jemeni kisfiút. Annak az apja is Khaled volt (és szintén jemeni). Khaled állandóan beteg. Vagy ő, vagy a gyerekei, ezért ritkán látjuk a suliban. De barátságos ő is. Csak kicsit nehéz megérteni, de érdemes próbálkozni!
Leghátul az egyik kedvencem, Laureano bújik. Laureano kubai nyugdíjas, 66 (!) éves. Gyerekei élnek itt, így ő is ideköltözött feleségével. Ő egyébként járt a nyolcvanas években Magyarországon és 5 hónapot élt Milánóban is. Szóval az első hónapokban olaszul beszéltünk. Laureano minden reggel elsőként érkezik, mindig ugyanott ül és egy igazi úriember, akinek ráadásul humora is van.
Fehér ingben Oszama áll. Ő csak múlt héten érkezett, valójában a következő szemeszterre. Egyiptomi és kifejezetten angolt tanulni jött ide, hogy befejezhesse a phd-jét. Családját otthon hagyta. Kis stréber-féle. :o)
Szürke pulóverben Gonzalo, aki Guatemalából származik. Már kb. 5 éve itt él. Most a belváros legelitebb szállodájában takarít éjszaka, nappal meg a suliban van. Minden nap itt van és a tanítás végéig. Bár 31 éves, de inkább kamaszfiú-szinten van. Én nagyon kedvelem őt, olyan, mintha az "öcsém" lenne. Kicsit. Az első napomon mellé ültettek, és sokat segített. Sokszor beszól, viccelődik.
A szélén a már említett Saheer látható. Azíza apukája. Nagyon jókedélyű, az osztály egyik kulcsfigurája. Sokszor beszél az amerikai és arab kultúra különbségeiről, amit szeretek hallgatni. Egyszer elmesélte a házasodási szokásaikat. Van egy fia és három lánya. A fia úgy nősülhetett, hogy kijelölt neki három-négy családot, ahonnan menyasszonyt választhatott. A döntésre három évet kapott a srác. Az apa mindig csak a fiának kereshet házastársat. A nagyobbik lányát viszont úgy adta férjhez, hogy a kérőnek árat mondott: 5 ezer dollárt. A kérő ezt nem az apának fizeti, hanem leendő feleségének köteles ékszerek formájában kifizetni. Tehát a pénz valójában családon belül marad. Nekem egész szimpatikus ez a rendszer. Sajnos keveset tudok az arab kultúráról, s én szigorúbbnak gondoltam.
Az utolsó láncszemről nem tudok semmit. Ő teljesen új, a következő szemeszterre érkezett és még egyáltalán nem beszél angolul.

A bejegyzés trackback címe:

https://katonaik.blog.hu/api/trackback/id/tr52300041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása