Ezt a csodát szenteste készítettük először. De semmiképpen sem utoljára!
Hozzávalók:
Egy egész csirke (belsőségek nélkül)
majoranna
só
bors
bazsalikom
pár csepp citromlé
vaj
sütűzacskó!
Krumpli
fokhagyma vagy zöldhagyma (ízlés szerint)
tejföl
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül bekenegetjük a fenti fűszerekkel és citromlével. Elsőként a sót javaslom. Fontos, hogy majoranna mindenképp kerüljön a belsejébe, mert az veszi el a belsőségek furcsa ízét. Ezután belehelyezzük a boltokban kapható speciális sütőzacskóba, amit előtte kicsit belisztezünk. Ha benn van a csirke, kis vaj-darabkákat rakunk rá, végül lezárjuk. A zacskóra azután néhány pici nyílást kell vágni a távozó gázoknak. Nem teljes lángon, hanem olyan "háromnegyed-lángon" sütjük úgy 75-85 percig.
Közben köretnek elkészíthetjük a kruplipürét. (Első alkalommal rozmaringos krumplit sütöttünk hozzá sütőben, ami Pistinek nagyon ízlett, de nekem nem annyira. Aki szereti a rozmaringot, az próbálja ki úgy!)
Mikor a csirke már majdnem kész, a zacskót bontsuk ki, hogy a bőre megpirulhasson. (Vigyázat, a zacskó forró lehet!)
És már kész is! A zacskónak köszönhetően hihetetlenül puha és omlós lesz a hús, úgyhogy ínyenceknek ajánlom!
Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kedvenc receptek: sültcsirke
2008.02.26. 19:21 | rajnarita | 1 komment
Címkék: sültcsirke
A bejegyzés trackback címe:
https://katonaik.blog.hu/api/trackback/id/tr37355566
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Timi¤Dóri 2008.03.02. 16:24:44
a mama csinált ma teljesen véletlenül rozmaringos krumplit:) markáns íz, de finom
